Racestoel voor formule 1 games

Heb jij al altijd een formule 1 coureur willen worden? En wil jij voelen hoe het is om net als Max Verstappen in een formule 1 auto te zitten? Dan is een racestoel voor je formule 1 games de perfecte uitbreiding om dit te kunnen ervaren. Deze racestoelen zijn zo gebouwd dat je eenvoudig je racestuur en je pendalen eraan vast kan koppelen en gelijk kan beginnen met spelen. De nieuwste racestoelen hebben een erg comfortabele zitting en rugsteun zodat je gemakkelijk meerdere grand prix kan rijden zonder last te krijgen. Naast formule 1 games kan je er natuurlijk ook andere race games in spelen. In dit artikel zullen we de beste en nieuwste racestoelen op een rijtje zetten. Hierbij wordt er gekeken naar functionaliteit, comfort en prijs/kwaliteit verhouding.

Belangrijk om te weten is dat er tegenwoordig 2 soorten racestoelen op de markt zijn: inklapbare en niet inklapbare. Beide type racestoelen zijn ideaal om je het ultieme formule 1 gevoel te geven. Wel is het belangrijk om deze extra functie in overweging te nemen wanneer je niet zoveel ruimte hebt om een racestoel neer te kunnen zetten. Dan kan het soms erg fijn zijn als het gewoon opklapbaar is en je het in een kast kan opbergen zodat het uit het zicht is. Daarnaast is het ook goed om te weten dat playseat een ander woord is voor racestoel. Dus stoelen die worden beschreven als playseat zijn te gebruiken net als de racestoelen voor formule 1 games die hier worden beschreven.

Playseat Challenge – opklapbare racestoel

Beste opklapbare racestoel van dit moment
Playseat Challenge – opklapbare racestoel
Beste opklapbare racestoel van dit moment

De racestoel voelt erg zacht aan. Dit komt doordat de stoel extra opgevuld is op plaatsen waar je lichaam met het meeste gewicht op drukt. De dikke kussens worden op hun plaats gehouden door klittenband aan de achterzijde en de hoek van de stoel kan aangepast worden door de banden aan de zijkant. Bijna alle delen van de stoel zijn verstelbaar voor verschillende lengtes en race voorkeuren. Door deze aanpas mogelijkheden is de stoel voor bijna iedere coureur comfortabel om te zitten.

In het blad waar de racestuur aan vast gekoppeld kan worden zitten redelijk veel gaten. Deze zijn erin geboord om de stoelen voor zoveel mogelijk verschillende racesturen beschikbaar te maken. Dit stuurblad is eenvoudig aan 1 kant los te klikken zodat je eenvoudig kan in- en uitstappen in je stoel.

Doordat je de pendalen in een bepaalde houder kan stoppen en volledig kan vast zetten is het mogelijk om de pendalen volledig tot de grond te duwen. Wanneer je dit met volledige kracht doet zal de racestoel niet verschuiven. Veel goedkopere stoelen zijn minder stabiel wat ervoor zorgt dat je tijdens het gassen en remmen weg glijdt. Hierdoor zal je veel minder stabiel kunnen racen. Dit is een grote ergernis van veel gamers die bijvoorbeeld een online grand prix op de formule 1 game spelen.

Al met al zijn de opklapbare racestoelen erg handig voor als je geen bureau hebt om je stuur aan vast te maken, er geen ruimte in huis is om de racestoel te laten staan of als je op dit moment niet stabiel en comfortabel kan racen. Vooral voor beginnende gamers die hun race niveau willen opkrikken is een opklapbare race stoel een goed begin. Gamers gebruiken deze racestoel voor formule 1 games, Gran Turismo, Dirt of WRC.

Playseat Evolution Alcantara – vaste racestoel

Beste vaste racestoel van dit moment

Verkrijgbaar bij

bol.com (€299,86)

De playseat Evolution Alcantara is 1 van de meest bekende racestoelen van dit moment. Deze racestoel is makkelijk verstelbaar met een hendel waarmee je de stoel naar voren en naar achteren kan schuiven. Dit werkt net zoals in een echte auto. Van het stuurkolom kan zowel de afstand als de hoogte worden aangepast. Tot slot is ook de hoek van je pendalen aan te passen. Dit zorgt ervoor dat je de stoel precies zo kan instellen al je zelf fijn vind waardoor deze stoel bij iedere gamer past. Dit model is ook nog eens in 5 verschillende kleuren beschikbaar.

Deze racestoel is ook geschikt om te gebruiken met alle grote racestuur merken. Denk hierbij aan Logitech, Thrustmaster of Sony. Wat het beste racestuur is hebben we ook alvast voor je uitgezocht. De top 5 van dit moment vind je hier.

Maar om terug te komen op de Evolution Alcantara zijn alle verschillende sturen en pedalen aan de stoel te monteren. Daarnaast zorgen de uitstekende zijkanten en gebogen hoofdsteun ervoor dat je echt helemaal in de stoel zakt. Hierdoor krijg je minder mee van je omgeving en zal je je nog beter kunnen concentreren. Dit zorgt er ook voor dat je nog meer het gevoel hebt dat je in een echte racewagen zit.

Tot slot kan je de rugsteun van de stoel ook inklappen. Hierdoor bespaar je wat ruimte en valt de stoel minder op als je hem niet gebruikt.

Een nadeel van deze stoel is dat de metalen veren onder het kussen van de stoel redelijk wat geluid kunnen maken als je beweegt in je stoel. Dit geluid kan voor sommige gamers irritant zijn, terwijl andere hier zich helemaal niet aan zullen storen. Een ander nadeel is dat de stoel alleen een dubbele en geen 3 dubbele pedaal ondersteunt. Deze stoel is dus uitermate geschikt om mee te beginnen, maar de echte pro’s zullen moeten zoeken naar een stoel met meer functionaliteiten. Hieronder is zo’n stoel kort beschreven.

Rseat RS1 – Assetto Corsa

Favoriet van Formule 1 E-sporters

Verkrijgbaar bij

bol.com (€949,00)

Deze racestoel is uitermate geschikt voor de ervaren coureurs. Doordat het stuurblad niet in het midden zit maar vanaf de zijkant komt is deze stoel ook geschikt voor als je speelt met 3 pedalen. Daarnaast is deze stoel gemaakt van hoogwaardige kwaliteit stoffen wat ervoor zorgt dat de stoel erg slijtvast is. Volgens de pro gamers is dit een uitermate geschikte racestoel voor formule 1 games, Rally of GT racing.

Ben je meer opzoek naar een standaard gamestoel in plaats van alleen een pure racestoel? Bekijk hier dan eens onze pagina met de beste gamestoelen voor een betaalbare prijs.

Racestoel voor formule 1 games