Is de Nintendo Switch het waard?

Ondanks het grote succes van deze spelcomputer zijn er eigenlijk nog maar weinig reviews te vinden die de game console beoordelen vanuit het oogpunt van de gebruiker. Al de informatie in dit artikel zal uiteindelijk een antwoord geven op de vraag: Is de Nintendo Switch het waard?

Onafhankelijke reviews hebben het voordeel dat ze een goed beeld geven van wat de consument ervan vind in plaats van de mening van de verkoper. Daarom zal deze site een onafhankelijke review geven over de Nintendo Switch wat zal helpen in de oriëntatie fase over deze spelcomputer. Hierdoor kan je een betere keuze maken in de aankoop van de gameconsole die het beste bij je past.

Deze review zal zowel het gebruik van de Nintendo Switch uitleggen als aanbevelingen doen voor de beste accessoires en games die er op dit moment zijn. De beste aanbieding van de Nintendo Switch hebben we alvast hieronder weergegeven.

Hoe werkt de Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een hybride spelcomputer die op meerdere manieren te gebruiken is zonder dat je daar extra accessoires voor hoeft te kopen. Aller eerst is er de handheld-stijl. Hiermee kan de Switch gebruikt worden net als de Nintendo DS. Dit is ideaal voor als je ergens naar toe gaat of als je geen tv tot je beschikking hebt. Deze handheld-stijl wordt voornamelijk gebruikt voor de singel player spelmodus. Door de grootte van de gameconsole ligt het in deze modus lekker in de hand en kan je het overal makkelijk en snel gebruiken.

Doordat deze console 1 groot scherm heeft i.p.v. 2 zoals bij de Nintendo DS krijg je een veel betere en mooiere game ervaring tijdens het spelen. Daarnaast kan je als je thuis speelt de Switch ook in zijn oplaadstation zetten. Dan zijn de Joy-con controllers los te gebruiken om te spelen op de tv. Hierdoor is deze spelcomputer eigenlijk een vernieuwde combinatie van de Nintendo DS, Wii en de Wii U in 1.

Een lege batterij zal bij de Switch niet zo vaak voorkomen. Wanneer de spelcomputer in zijn oplaadstation zit laadt het automatisch op. Wanneer de switch in de hand wordt gespeeld kan de batterij bij switch-systemen die met een serienummer ‘XA’ begint tussen de 2,5 tot 6,5 uur mee. Met knopjes aan de bovenkant voor de helderheid en het geluid kan je ook snel en makkelijk deze instellingen aanpassen. Dit kan dan ook erg handig zijn wanneer je de batterij van de Nintendo Switch minder snel leeg wilt laten lopen.

Is de Nintendo Switch het waard?

Hoe werkt de Nintendo switch lite?

Nu is er naast de Nintendo Switch ook nog de vernieuwde Nintendo Switch Lite. Deze nieuwste type Switch is een goedkopere versie van de orginele Nintendo Switch. Dit komt doordat het beeld iets kleiner is, de Joy-con controllers niet loskoppel baar zijn en dus niet geschikt is om aan te sluiten op je Tv. Wel is deze Switch in de kleuren grijs, geel, turquoise en een aparte Pokémon editie verkrijgbaar. De batterij van de Lite gaat wel 3 tot 7 uur mee.

De Nintendo Switch Lite is compacter en daarom nog idealer wanneer er alleen maar in de handheld modus wordt gespeeld of veel wordt gebruikt voor onderweg. Maar doordat de originele Switch multifunctioneler is zorgt deze spelcomputer voor meer mogelijkheden en meerdere verschillende game ervaringen per spel. Hierover leest u hieronder ook meer.

Hoe speel je met 2 spelers op de Nintendo Switch?

De multiplayer modus kan op de Switch op verschillende mogelijkheden gespeeld worden. Ten eerste, kan er gespeeld worden op de tv met maximaal 4 spelers met een Joy-con controller. De controller lijkt op het eerste oog heel klein, maar games zoals MarioKart waar bijna alle knopjes gebruikt moeten worden zijn makkelijk te spelen. Het is natuurlijk wel even wennen als je voor het eerst zo’n controller in je hand hebt.

Ten tweede kan er ook met ze tweeën gespeeld worden op de console zelf. De Joy-con controllers die aan de zijkant zitten kunnen met een simpele druk op de knop eraf schuiven. Aan de achterkant van de Switch zit een leuning waardoor de Switch overal neer te zetten is. Deze modus is ideaal wanneer je dus met vrienden onderweg bent, of meerdere kinderen hebt die tegelijk willen spelen. Er kan dus ten alle tijde tegen of met elkaar gespeeld worden op 1 console! En deze game functie is tot nu toe alleen nog maar mogelijk op de Nintendo Switch, wat het in dit opzicht heel uniek maakt.

Online

Ten derde, kan er online gespeeld worden. Hierdoor kunnen meerdere spelers vanaf verschillende plekken met elkaar spelen. Hiervoor moet er wel een online lidmaatschap voor worden aangeschaft. Deze is in tegenstelling tot de andere spelcomputers relatief goedkoop. Een jaar lidmaatschap kost maar 19,99.- per console. Ook is het mogelijk om 3 of 6 maanden te kopen. Dit is zowel voor de Nintendo Switch als voor de Nintendo Switch lite.

Er mag dus wel geconcludeerd worden dat deze spelcomputer een aantal unieke eigenschappen heeft. Geen 1 andere spelcomputer is zo multifunctioneel als deze, maar toch ook zo eenvoudig in gebruik. Dit betekent dat de Nintendo Switch eigenlijk door ieder type gamer gebruikt kan worden en van waarde kan zijn. Zowel voor ervaren gamers, mensen die een spelcomputer willen delen, en voor de jongere gamers onder ons. Dus als u deze functionaliteiten mist bij andere spelcomputers is de Nintendo Switch het zeker waard.

Nitendo Switch op Houten Tafel

Beste accessoires voor de Nintendo Switch

Voor de Nintendo Switch zijn er verschrikkelijk veel accessoires beschikbaar om je prestaties te verbeter, op meerdere manieren te gamen en het spelen hier en daar wat aangenamer te maken. Om een selectie te maken uit die al die verschillende accessoires is hier een lijst gemaakt met de meest handigste accessoires die je het beste vanaf het begin kan kopen om optimaal gebruik te maken van de Nintendo Switch.

Nintendo Switch – Joy-con (Charging) grip

Door de 2 Joy-con controllers van de Switch in deze externe controller te schuiven kan je een klassieke game controller maken. Naast de normale grip is er nu ook de charging grip. Deze laadt dus tijdens het spelen de twee kleinere Joy-con controllers op waardoor de batterijen tijdens het spelen niet leeg raken. Deze is ook ideaal om te gebruiken voor onderweg.

Bigben Quad Charger 4 Joy-con

Dit laadt station voor de Joy-con controllers kan aan het oplaad apparaat van de Nintendo Switch vastgemaakt worden. Wanneer deze is verbonden aan het elektriciteitsnet zullen automatisch ook de controllers in de Bigben Charger worden opgeladen. Alle controllers die niet worden gebruikt tijdens het spelen kunnen tegelijkertijd worden opgeladen in deze extra oplader. Hierdoor zorgt u dat u nooit meer met lege controllers komt te zitten, waardoor er geen speeltijd verloren gaat.

Wireless Pro Controller

Deze draadloze pro controller is gemaakt om dezelfde game ervaring te creëren als het spelen op een Xbox of Playstation alleen dan op je Switch. Deze controller gaat 10 uur lang mee en is ideaal om te gebruiken voor avonturen games zoals Zelda, Pokémon en Super Mario Odyssey. Kenmerkend aan deze controller is het ergonomische design. Hiermee wordt bedoelt dat de toepassing van rubberen antislip-handgrepen zowel zorgen voor een stevige grip, maar tegelijkertijd ook zacht zijn om het nog comfortabeler te maken. Daarnaast zorgt de toepassing van een ingebouwde gyroscoop voor een ultieme beweging controle.

Nintendo switch case

Tot slot is het belangrijk om je Nintendo Switch goed te onderhouden. Daarom wordt er altijd aangeraden een screenprotector en beschermhoes te kopen voor de Switch. Vooral als de Switch vaak mee op reis of mee naar buiten wordt genomen is dit zeker de moeite waard. De case beschermt zal zorgen dat je altijd alles bij de hand hebt en de kleine spelletjes niet zomaar verliest. Wanneer er veel gebruikers schade op het scherm zit is de scherm protector ook makkelijk te verwijderen en een nieuwe te herplaatsen waardoor je scherm er weer uit ziet als nieuw. Het goed onderhouden van je Switch zal er ook voor zorgen dat er minder snel gebreken ontstaan.

Nintendo Switch games

Nintendo, de uitgever van de Switch, heeft een heleboel karakters ontworpen die alleen te bewonderen zijn op de Nintendo spelcomputers. Hierdoor is de lijst met spellen ten opzichten van de andere spelcomputers erg uniek. Omdat er ontzettend veel spellen zijn uitgekomen voor de Nintendo Switch hebben we hier een selectie gemaakt van de spellen die je niet kan missen en gespeeld MOET hebben op deze spelcomputer.

Mariokart 8 Deluxe

Mario is het bekendste karakter van Nintendo en wordt daarom ook gezien als hun mascotte. Naast alle platformgames waarin hij voorkomt heeft hij natuurlijk ook zijn eigen racegame. De allernieuwste versie Mario Kart 8 Deluxe is dan ook alleen beschikbaar voor de Nintendo Switch. In deze vernieuwde versie zijn oude vertrouwde banen zoals Muziekcircuit (DS3) en Boe-Boe Boerenland (Wii) weer te gebruiken om op te scheuren.

Het verschil met de vorige Mario Kart is dat de speler in anti-gravity kan rijden, bijvoorbeeld op muren langs de banen. Door het spel veel te spelen komen er steeds nieuwe personages en voertuigen vrij. Het uitproberen van deze nieuwe aanwinsten in verschillende combinaties met vrijgespeelde banden en parachutes houdt het spel erg lang leuk. Ook kan de strijd worden aangegaan tegen 3 vrienden of online. Hierbij zal de adrenaline erg hoog op kunnen lopen wat je niet bij veel games zal ervaren. Door al deze mogelijkheden zal dit spel zorgen voor maanden spelplezier!

The legend of Zelda: Breath of the Wild

De legend of Zelda is nog zo’n klassieker van Nintendo. In deze actie – avontuurgame wordt je meegenomen door Link en Zelda in een ware ontdekkingsreis. Doordat de spelmakers voor het eerst in de Zelda geschiedenis hebben gekozen voor een open wereld, met een niet lineair verhaal biedt deze Zelda een compleet nieuwe game ervaring. Er kan hier in een open wereld gespeeld worden en de speler is niet gebonden aan bepaalde verplichtingen die voltooid moeten worden voordat het avontuur verder kan gaan.

Ondanks dat het lijkt dat je aan je lot wordt over gelaten in deze wereld hebben de spelmakers ervoor gekozen om alle missies te verbinden zodat er toch naar 1 spectaculair einde toegewerkt kan worden. Wanneer je dit einde hebt bereikt hoef je niet te treuren. Er zijn twee uitbreidingspakketen te koop voor dit spel waardoor je weer een geheel nieuwe verhaallijn kan spelen.

Super Smash Bros. Ultimate

Heb je even geen zin in al die avontuur games, maar wil je gewoon keihard de strijd aan gaan tegen de leukste Nintendo karakters? Dan is Super Smash zeker iets voor jou. In deze gevechtsgame heeft iedere karakter zijn eigen super krachten en moet je in de meest verraderlijke levels het tegen elkaar opnemen. Ook is er nog een avontuurlijn waarbij je met Kirby probeert al zijn gevangen genomen Nintendo vrienden moet bevrijden. Gedurende de gevechten en het avontuur speel je steeds meer karakters vrij waarbij je hun nieuwe superkrachten kan ontdekken. Deze game is ook uitermate geschikt wanneer je het graag opneemt tegen je vrienden.

Pokemon sword and Shield

Deze nieuwste versie van Pokémon is grafisch mooier dan ooit. De verschillende landschappen in de nieuwe Galar regio zorgen ervoor dat er 400 verschillende Pokémon rondlopen. Op je reis door deze regio kom je verschillende Gyms tegen die je moet verslaan om je ware einddoel te behalen en een Pokémon meester te worden! Door de Dynamex kracht in deze regio zijn de Gymduels spannender dan ooit. Wanneer je een Pokémon meester bent en alle 400 Pokémon hebt gevangen is het spel nog niet over. Er zijn een heleboel extra missies toegevoegd die je nog kan uitvoeren. Ook voor dit spel is er een uitbreidingspakket te koop waarbij je kan reizen tussen de Galar en een hele nieuwe wereld.

Mario Party Superstars

Zoek je een gezelschap spel maar dan voor de Nintendo Switch? Dan is Mario Party 8 het spel dat je nodig hebt. Deze Mario Party boordevol nieuwe mini games zorgt voor de leukste onderlinge wedstrijdjes die je maar kan bedenken. Naast het oude bekende Mario Party bordspel is er nu ook nog een nieuw strategisch element in toegevoegd. Elk karkater heeft zijn eigen dobbelsteen met specifieke krachten. Daarnaast kan je voor het eerst in deze serie het ook opnemen online tegen andere Mario Party spelers in een nieuwe online-minigamestand.

Kopen?

Gezien de verschillende manieren waarop gespeeld kan worden, de talloze accessoires die aan de spelcomputer kunnen worden toegevoegd en de game titels die alleen voor Nintendo beschikbaar zijn is de Nintendo Switch de spelcomputer die je moet hebben. Dus om een antwoord te geven op de vraag: Is de Nintendo Switch het waard? Antwoorden we keihard JA!