Goede (USB) microfoons voor de pc om je games te streamen en podcasts te maken

Microfoons worden tegenwoordig voor allerlei soorten activiteiten op het intern gebruikt. Denk aan mensen die bijvoorbeeld radio maken, podcasts inspreken of tuturials maken. Maar ook voor gamers die streamen is een goede microfoon erg belangrijk. Dit zorgt er niet alleen voor dat je haarscherp te horen bent door andere in het spel, maar ook wanneer je jou geluid upload heeft het nog een haarscherpe kwaliteit. Nu zijn er tegenwoordig ontzetten veel microfoons die in live uitzendingen worden gebruikt. Daarom is het belangrijk om te letten op een eenvoudige en snelle audio installatie die je makkelijk kan gebruiken tijdens het gamen. In dit artikel zullen we dan ook alle goede (USB) microfoons voor de pc om je games te streamen en podcasts te maken voor je uitlichten.

De microfoons die het beste uit de test zijn gekomen hebben het voornamelijk gewonnen op design, extra specificaties en geluidskwaliteit. Er is voor elk type budget en algemene behoefte in je geluidsopstelling een microfoon uitgelicht die er uitspringt in zijn prijsklasse.

Razer Seiren Mini

De eerste microfoon waar we de lijst van meest goede (USB) microfoons voor de pc mee beginnen is de meeste compacte uit het rijtje en dat is de Razer Seiren Mini. Deze USB-microfoon bevat een super cardioïde ophaalpatroon. Dit betekent dat het een zeer directe microfoon is waardoor je rechtstreeks in het audiofocuspunt moet spreken om het optimale geluid te krijgen. Nu worden super cardioïde microfoons tegenwoordig veel gebruikt omdat dit dus nog een stap verder gaat. Dit soort type microfoons zorgen voor een betere reductie van omgevingsgeluid waardoor je een heel warm en gebalanceerd geluid krijgt.

Helaas heeft deze microfoon ook een nadeel omdat deze sirene mini net wat anders is dan andere USB-condensatormicrofoons die we hier bespreken. Het nadeel is dat er geen makkelijke knop is om het ingebouwde volume te controleren en aan te passen. Nu moet je dat doen door naar je software-instellingen te gaan op de streamingsoftware die je gebruikt.

Veel mensen denken dat deze microfoon minder goed werkt door zijn relatief gezien lage prijs. Maar niemand let erop welke microfoon je hebt en hoe die eruit ziet, maar wel op hoe je klinkt. Het draait allemaal om geluidskwaliteit en dat is precies waar dit model ontzettend goed op scoort.

Specificaties:

 • Condensator microfoon (Betekent dat de microfoon de vorm heeft van een plaatcondensator waarbij 1 van de platen wordt gebruikt als membraan dat kan meebewegen met luchdrukveranderingen voor een top geluidskwaliteit)
 • Super cardioïde
 • Micro USB
 • Heel compact
 • Plug & Play
 • Inclusief microfoon standaard

Hyperx Quadcast S – (Beste USB microfoon voor de pc)

Als je een licht fanaat bent is deze microfoon perfect voor jou. De Hyperx Quadcast S is een zeer dynamische en zeer toffe verlichtte microfoon waarbij je de kleuren kan aanpassen via de extreem uitgebreide software. Naast het licht zit er een anti-vibratie schokdemper ingebouwd en heeft het een hoofdtelefoonaansluiting voor real-time geluidsmonitoring. Ook zit de mute knop bovenop de microfoon die je heel gemakkelijk met een tik aan en uit kan zetten.

Ook heeft deze microfoon vier verschillende functies waarin het jou stemgeluid kan ophalen. Deze verschillende ophaalpatronen zijn gemakkelijk in te stellen door aan een knopje aan de zijkant te draaien. Dit is nog wel een belangrijk punt om je audiobehoefte te kunnen veranderen tijdens het gamen of het streamen.

Naast het ophaalpatroon van cardioïde, zoals hiervoor besproken, heb je ook een interessante stereo optie die gebruikt kan worden voor zang of instrumenten. De andere 2 opties zijn gespecificeerd voor telefonische vergaderingen of podcasts en een optie voor 1 op 1 interviews. Bij die laatste twee opties zal die ook meer omgevingsgeluid meenemen en kan je zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de microfoon praten.

Specificaties:

 • Condensator microfoon
 • Vier verschillende ophaalpatroon opties
 • USB-C tot A aansluitingen
 • Touche mute knop
 • Aanpasbare lichten
 • Live geluidsmonitoren
 • Interne pop filter
 • Inclusief standaard en schokdemper

Shure SM7B

Tot slot sluiten we het rijtje van de meest goede (USB) microfoons voor de pc af met de Shure SM7B. Waarschijnlijk heb je 1 van je favoriete streamers deze microfoon wel eens zien gebruiken, want deze microfoon is echt geschikt als je voor iets professioneels zoekt. Dit komt doordat dit de meest professionele microfoon is ten opzichten van alle andere in deze prijs klassen. In tegenstelling tot de andere microfoons die USB gebruiken heb je voor deze een xlr-verbinding nodig. Je hebt niet perse een fantoomvoeding nodig om hem te gebruiken, maar je zal wel het verschil merken wanneer je dit wel hebt. Om dit probleem op te lossen kan je natuurlijk altijd een xlr naar USB-A of C kabel kopen en deze rechtstreeks in je computer steken.

Om de middelste en middel-lage tonen optimaal op te nemen zal je misschien wel een extra kwaliteitsmixer of een audio-interface moeten kopen. Nu zijn de meeste podcasters, gamers en streamers die voor dit soort type microfoons kijken ook al wel aan het zoeken naar mixers om een haarscherp geluid te creëren.

Deze microfoon heeft een andere aansluiting omdat het een dynamische microfoon is. Deze heeft in tegenstelling tot een condensator microfoons meer energie nodig. Hierdoor zijn ze dan weer wel veel beter in het onderdrukken en het filteren van vervelende omgevingsgeluiden.

Tot slot bevat deze microfoon een luchtvering voor schokisolatie en een ingebouwde popfilter zodat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over ongewenste ruis die je stream verstoord.

Specificaties:

Goede (USB) microfoons voor de pc
 • Studio kwaliteit
 • Excellente midden en lage toon response
 • Robuust gebouwd
 • Tal van pro-level geluid isolatie opties
 • Beste geluidsonderdrukking uit zijn prijsklasse

Ben je ook benieuwd naar de beste game computers of andere computer
accessoires
die het best uit de test komen? Kijk dan snel verder op de andere pagina’s van deze producten.