Beste spelcomputer voor een kind

Er zijn talloze verschillende spelcomputers op de markt. Met allemaal verschillende functies en spellen. Nu vragen veel ouders zich af welke spelcomputer nou het meest geschikt is voor hun kind. Waarop moeten de ouders letten? En welke spelcomputer is het beste om mee te beginnen? Deze pagina zal u daarover alles vertellen zodat u zelf kan bepalen wat de beste spelcomputer voor u kind is.

De ideale spelcomputer is natuurlijk niet voor ieder kind hetzelfde. Daarnaast is het duidelijk dat de ideale spelcomputer per leeftijdscategorie veel zal verschillen. Hierdoor zullen wij per leeftijdscategorie aangeven wat wij denken dat de beste spelcomputer is voor u kind. De keuze zal gebaseerd zijn op moeilijkheidsgraad, mogelijkheden en de spellen die erop gespeeld kunnen worden

Beste spelcomputer voor een kind van 5 jaar

Kind aan het gamen op spelcomputer met zijn vader

In deze categorie bespreken we de beste spelcomputers voor kinderen vanaf 5 jaar. Voor deze leeftijdscategorie kan je eigenlijk kiezen tussen twee soorten spelcomputers: 1 waarvan de kind veel van kan leren en 1 dat meer bedoelt is voor het speel plezier. We beginnen bij de leerzame computer. Want wat is er nou mooier dan dat u kind met plezier aan het spelen is en hier ook nog eens van leert?

VTech Storio 2

Beste keuze voor kinderen tot 5 jaar

Verkrijgbaar bij

bol.com (€164,99)

Dit is de ultieme spelcomputer voor een kind om spelenderwijs dingen te leren. De spelcomputer bestaat volledig uit een touchscreen waardoor er makkelijk geswitcht kan worden tussen de verschillende apps en games. Op de VTech storio 2 zijn al vijftien apps van te voren geïnstalleerd. Als je aanmelding via het Explor@ Park is voltooid wordt ook automatisch de tekenstudio aan het apparaat toegevoegd. Spellen die al vanaf het begin gebruikt kunnen worden zijn zoal Aliens redden en de gezicht race. Er zijn diverse kleurplaten beschikbaar, een luisterverhaal over Sam in de stad en meer gadgets om de alledaagse dingen te leren. Zoals een kalender, een fotocamera, een rekenmachine en een klok.

Naast de standaard applicaties die op deze spelcomputer staan kunnen er ook verschillende games gekocht worden. In deze games wordt u kind ook spelendewijs meegenomen in verschillende verhalen. Bekende films en series die beschikbaar zijn als games zijn: Madegaskar, PAW Petrol, Disney Frozen en Mickey Mouse, Toet Toet auto’s, Hello Kitty en Dora.

De VTech storio 2 heeft een uitklapbare achterkant waardoor deze op makkelijk op tafel neergezet kan worden. De talloze verhalen en spellen die gespeeld kunnen worden zullen extra educatie bieden voor je kind in leesvaardigheid, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht, creativiteit en samenwerken. Deze eigenschappen zullen de kinderen ook op school extra voordelen bieden.

Eigenschappen van de tablet

De tablet is gemaakt van stevig kunststof waardoor deze goed tegen een stootje kan. Maar zoals hiervoor benoemt bestaat deze versie wel volledig uit een touchscreen. Deze touchscreen kan meer hebben dat bijvoorbeeld het glas van je telefoon, maar is nog steeds breekbaar bij een goede val.

Naast de tablet krijgt u ook een usb kabel om de tablet met de computer te verbinden. Ook wordt er een extra pen bijgeleverd voor als je er 1 kwijt raakt. Helaas moeten er wel zelf batterijen worden bij gekocht omdat deze niet zitten inbegrepen. Wij raden aan om een automatische batterijen oplader te kopen. Hierdoor kan je lege batterijen makkelijk opladen wat zowel goed is voor het milieu als voor de eigen portemonnee.

Net zoals bij andere spelcomputers is het op deze spelcomputer ook mogelijk om meerdere profielen aan te maken. Dit is ideaal voor als meerdere kinderen deze spelcomputer moeten delen. Het heeft ook aparte instellingen voor de ouders waardoor er bijvoorbeeld een code nodig is om bepaalde apps te wissen van de tablets. Het is wel belangrijk dat je het kind begeleid in het ontdekken van spelcomputers. Ook al kunnen deze spellen als educatief gezien worden, het is belangrijk dat het kind weet dat spelletjes spelen niet heel de dag door mogelijk is. Zo moet je bijvoorbeeld vroegtijdig ingrijpen wanneer het kind geïrriteerd gaat reageren wanneer de spelcomputer wordt afgepakt. Werken met bepaalde tijdseenheden kan hierbij goed werken.

Beste spelcomputer voor een kind van 7 jaar

Kinderen van 7 hebben net wat meer door hoe een verhaallijn loopt en kunnen soms ook al goed overweg met de tv en tablet van hun ouders. Zeker als de kinderen al gespeeld hebben met een spelcomputer zoals de Vtech Storio 2 hebben ze de meeste technieken al aardig onder de knie. Daarom kan er voor een kind van 7 best een aardige stap gemaakt worden op game niveau. De beste spelcomputer voor een kind van 7 jaar is daarom: De Nintendo 2DS XL

Beste keuze voor kinderen tussen de 5 en 9 jaar

Verkrijgbaar bij

bol.com

Design van de Nintendo 3DS XL

Bij de eerste generatie Nintendo DS was er nog helemaal geen 3D ervaring mogelijk. Dit zorgde ervoor dat de special effects in de spellen niet overdreven naar voren kwamen. Gelukkig heeft Nintendo zich hier flink voor ingezet en dit totaal veranderd bij de 2e generatie DS. Bij de Nieuwe Nintendo 2DS XL hebben de schermen een extra laag meegekregen waardoor er een 3D effect mogelijk is tijdens het spelen. Het beeld bij deze Nintendo is vanaf alle kanten scherper en de 3D functie verveelt niet waardoor je deze bijna niet meer uitschakelt. Deze technologie is tot stand gekomen doordat er een extra camera in de Nintendo zit. Deze camera ziet precies waar het hoofd zich bevind en kan daardoor de 3D effecten goed mee laten bewegen met het spel.

Daarnaast heeft deze nieuwe Nintendo 2DS XL ook een nieuw design. Dit design heeft de knoppen op iets meer logischere plekken zitten. Zo zit het geluidknopje nu links boven naast het scherm. En de start en select button rechts onder. Dit is zeker voor uw kinderen een stuk fijner spelen.

Pluspunten Nintendo 2DS XL

Naast het nieuwe design heeft de Nintendo 2DS XL nog een aantal pluspunten vergeleken bij alle andere spelcomputers. Zo heeft Nintendo voor deze spelcomputer de graphics veel verbeterd. Hierdoor is het scherper en mooier dan ooit te voren. Ook door de nieuwe processor in de spelcomputer spelen de spellen heel vloeiend en zonder vertraging. Zodra je iets aanklikt gebeurd het. Zelfs wanneer je een game aanklikt om te starten zal die binnen de kortste keren zijn opgestart.

Daarnaast kan deze draagbare spelcomputer wel 4 tot 7 uur mee met een volle accu. Dit betekent dat als het mee op reis gaat, of ergens heen gaat zonder stopcontact het uw kind kan blijven vermaken. Dit is ideaal vergeleken bij de vorige versies.

Games Nintendo 2DS XL

Tot slot mogen we de games die er beschikbaar zijn niet vergeten te noemen. Deze games zijn er wel voor zowel jongens als meisjes waardoor deze spelcomputer erg aantrekkelijk is. Ook als u beide als kinderen heeft. Voor de meiden is er bijvoorbeeld Animal crossing, Mario Kart en NintenDogs. Waar er voor de jongens Zelda, SuperSmash Bros en Pokemon is. Daarnaast zijn er nog zoveel talloze andere spellen waardoor je kinderen met deze spelcomputer jaren vooruit kunnen.

Als laatst is het ook nog mogelijk om met deze spelcomputer met meerdere mensen tegelijk te spelen. Door de Nintendo’s met elkaar te verbinden kan er tegen elkaar geracet worden of kunnen de kinderen met elkaar op een digitaal avontuur.

Deze spelcomputer en de moeilijkheidsgraad van de spellen zijn ideaal voor kinderen rond de 7 jaar. Hierdoor zullen ze leren omgaan met gamen en beter worden in het gebruiken van computers. Dit is dan ook een mooie tussenstap voordat je kind kennismaakt met een Playstation of een Xbox. Deze spelcomputers zijn toch nog iets ingewikkelder en kunnen ook wat grovere games bevatten. Hierdoor moeten we concluderen dat de beste spelcomputer voor een kind van 7 jaar de Nintendo 2DS XL is.

Beste spelcomputer voor een kind van 9 jaar en ouder

De laatste categorie die we bespreken is de categorie van 9 jaar en ouder. Zeker als de kinderen al eens een spelcomputer hebben gehad zijn ze rond deze leeftijd klaar voor de volgende stap. En dit is de stap naar een Playstation/Xbox of een Nitendo Switch. Deze spelcomputers hebben meer functies en zijn een stuk uitgebreider qua spellen en mogelijkheden dan de spelcomputers op jongere leeftijden. Hierdoor zal u kind kennis maken met een hele nieuwe manier van gamen.

De keuze tussen de nieuwste Playstation of Xbox blijft altijd erg lastig. De 2 bekendste spelcomputers van Sony en Microsoft zijn jaren met elkaar in de strijd om gamers voor zich te winnen. Maar waar moet u nou op letten voor u kind? Het aller belangrijkste is om goed na te vragen welke spelcomputer zijn vriendjes of vriendinnetjes hebben. Dit is omdat je met een Playstation niet online kan spelen met een Xbox. Dus wanneer al zijn vriendjes een Playstation hebben en je geeft een Xbox cadeau, dan sla je de plank mis. Hierdoor is het niet mogelijk om samen in een Party te zitten (met elkaar te communiceren), elkaar uit te dagen of met elkaar te spelen. Daarnaast heeft deze website een aantal andere artikels gepubliceerd om de verschillen tussen de spelcomputers bekijken. Op deze pagina’s staat alles uitgelegd om de beste keuze te kunnen maken voor uw kind. Meer weten over de PS5? Klik dan hier. Voor de Xbox Series klik hier en voor de Nintendo Switch klik hier.