Beste soundbars voor muziek van dit moment

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende soundsbars op de markt. Bijna elk elektronisch merk heeft ook zijn eigen soundsbar ontwikkeld. Om hier een keuze uit te kunnen maken hebben we de beste soundsbars in een aantal categorieën verder voor je uitgelicht. Natuurlijk zijn er ook een tal van verschillende specificaties waarop je moet letten. Voor alle specificaties die voor jou onbekend zijn vind je onderaan een lijst met uitleg. Hierdoor kan je voor jezelf beter bepalen wat jij nodig hebt om jou favoriete nummers af te spelen. We beginnen de lijst met de beste soundbars voor muziek met een topper van het merk Yamaha.

Sonos Beam en Bose Sound 300

Als we weer een stapje omhoog gaan in de soundsbars komen we uit bij de slimme soundsbars. Met slimme soundbars bedoelen we audio systemen die je tv bedienen en integreren met talloze slimme apparaten voor thuisgebruik. Deze soundbars zullen je laten schrikken hoe goed en groot ze klinken gezien hun super lage profiel grootte. Als je een keuze tussen deze soundsbars moet maken ligt het er natuurlijk erg aan wat je bent gewend bent en wat je al thuis hebt.

Heb je al Sonos audio staan dan is het erg handig om voor de Sonos Beam te gaan. Deze kun je dan allemaal met elkaar verbinden voor een optimaal geluid door heel je huis heen. Sowieso is de Sonos app en het Sonos ecosysteem erg gemakkelijk te gebruiken. Dit is zeker een voordeel van deze soundsbar.

Naar de Bose Sound 300 zullen we meer neigen gezien de algehele geluidkwaliteit. Hierdoor is deze soundbar net wat beter afgestemd voor verschillende muzikale tonen dan de Sonos.

Bij beide soundsbars kan je extra apparaten toevoegen zoals een draadloze subwoofer of surround spraak. Hierdoor kan je beide soundbars dus onderdeel maken van een heel muzieksysteem door je huis heen. Ook werken beide soundbars erg goed met spraakopdrachten naar je tv toe. Over het algemeen zijn de extra opties wel bij Bose wel iets goedkoper dan die bij Sonos.

De conclusie is dat beide soundsbars zich onderscheiden door hun gebruiksgemak en hun zeer aantrekkelijk aanbod van geweldig geluid. `

Sonos Arc

De Beam is niet de enige Sonos soundsbar in deze lijst. Ook de Sonos Arc scoort erg goed op alle vlakken gezien zijn concurrenten in deze prijsklasse. De meest opvallende verbetering hier is dat de Sonos Arc een dolby atmos functie naar zijn mixpanel brengt. Een dolby atmos voegt hoogtekanalen toe aan mix. Dus denk aan top-neerwaartse effecten zoals donder of een helikopter die boven je hoofd klapt. De Arc bereikt deze toonhoogtes door schuin omhoog schietende geluiden te gebruiken die het geluid vanaf je plafond weerkaatsen.

Naast de buitengewone surround effecten heeft ook de bas van de Arc een upgrade gekregen ten opzichten van de Beam. Eigenlijk heeft deze soundbar geen nadelen die je zullen opvallen. Het enige kan zijn dat de prijs je een beetje tegen staat. Maar gezien zijn specificaties verdient die zeker een plek in de lijst van de beste soundbars voor muziek.

Bose Soundbar 700

De Bose soundbar 700 is de soundbar voor muziekliefhebbers. Hij ziet er bijna hetzelfde uit als de 300, maar het geluid dat eruit komt is zeker verbeterd. Het geluid wordt beschreven als diep, rijk en erg muzikaal. Daarnaast kan deze soundbar zijn mix ook zo vertragen dat het ook ideaal is voor films. Maar je koopt dit product waarschijnlijk eerder als muzikaliteit bij je voorop staat.

Andere opties die je erbij krijgt is een wifi connectiviteit voor het streamen rechtstreeks van muziekservices zoals Spotify en Deezer, bluetooth opties en airplay 2 voor Apple gebruikers. Al met al is dit een zeer complete soundbar voor de aller beste muziek kwaliteit die er op dit moment op de markt is.

JBL bar 9.1

De volgende soundbar in de lijst is volgens ons de beste van alle JBL’s die er op dit moment op de markt zijn. Deze soundbar wordt ook geleverd met een draadloze subwoofer en surround luidsprekers die je aan de zijkant kan aankoppelen. Bij deze soundbar krijg je dus echt het gehele pakket erbij. En gezien de geluidkwaliteit en alles wat je erbij krijg je bij deze soundbar echt veel waar voor je geld.

Deze JBL bevat een complete alles in 1 dolby atmos systeem die de surround sound ervaring naar een volgend level brengt. Hierdoor heb je echt het gevoel alsof je in een theater of in een bioscoop zit.

De surround luidsprekers aan de zijkant zijn draadloos en afneembaar. De luidsprekers hebben een batterijduur van 10uur en kunnen opgeladen worden door ze weer aan de zijkant van de soundbar te klikken (in 3 uur volledig opgeladen). Wanneer je ze eraf haalt kan je ze op verschillende plekken in je huis neer leggen om een nog mooier omgevingsgeluid te creëren. Deze optie is erg innovatief en zeker van toegevoegde waarde ten opzichte van al de andere soundbars in deze lijst.

Ook deze afneembare luidsprekers schieten het geluid naar het plafond wat weer weerkaatst wordt door je plafond. Hierdoor komt het geluid letterlijk van alle kanten en geeft het een prachtige 3D ervaring.

Yamaha YAS-209

We sluiten deze lijst met beste soundbars voor muziek af met een Yamaha. Deze Yamaha YAS-209 is onze beste prijskeuze uit de lijst. Yamaha is misschien niet zo bekend voor je in de audiowereld, maar dit merk heeft de soundbar industrie redelijk verpletterd afgelopen tijd. Zeker gezien het geluidskwaliteit dat je krijgt voor je geld.

De soundsbar heeft geen surround sound luidsprekers, maar het zorgt voor een indurkwekkende virtuele surround. Daarnaast krijg je er ook een meegeleverde draadloze subwoofer bij die klein van formaat is, maar groots in zijn bas. Het heeft gearticuleerde hoge tonen en een helder en open midden bereik. Ook als je hulp nodig hebt bij de dialoog heeft het een duidelijke stemmodus die ook uitstekend werk levert.

De YAS-209 heeft ook wifi om muziek te luisteren via Spotify of Youtube. Ook kan je verbinden via bluetooth waardoor deze soundbar alle mogelijkheden biedt om je favoriete nummers af te spelen.

Waar je op moet letten bij de beste soundbars voor muziek

Dolby atmos

Soundsbars die deze optie bevatten zorgen ervoor dat het geluid naar boven wordt geleid. Hier botst het dan tegen het plafond aan waar het geluid vervolgens door heel je woonkamer wordt weerkaatst. Hierdoor kan je jou liedjes echt in een driedimensionaal geluid ervaren. Dit komt bijvoorbeeld goed naar voren wanneer een helikopter vanuit de lucht gaat landen. Je hoort het geluid dan ook echt van boven je tv naar beneden komen, net als in het echt leven. Wanneer er een subwoofer wordt toegevoegd zal je door de bas zelfs de impact van de landing voelen.

Hmdi arc of e-arc

Beste soundbars voor muziek

Arc staat voor audio return channel en zorgt voor een hogere bandbreedte in je soundbar. Hiermee kun je een volledige atmos doorgeven zonder compressie. Deze technologie maakt het koppelen van je nieuwe soundbar met tv’s snel en eenvoudig. E-arc staat voor enhanced (verbeterde) audio return channel en is dus een verbeterde versie van de hdmi arc. Deze optie maakt het mogelijk om je dolby atmos van je soundbar te koppelen met de nieuwste tv’s. Je moet dus goed letten op de aansluiting van je tv en de opties op je soundbar om optimaal gebruik te kunnen maken van de atmos dolby surround. Heeft je tv of soundbar 1 van deze aansluitingen niet? Dan zal je soundbar nog steeds een verpletterend geluid geven door zijn atmos speakers te gebruiken.

Ben je naast de beste soundbars voor muziek ook benieuwd naar ander apparatuur voor in huis?
Kijk dan ook een naar onze andere pagina’s op de site, zoals hier voor de beste beamers van dit moment!