Beste PS5 headsets

Bij de aanschaf van de nieuwste Playstation 5 kan een headset natuurlijk niet ontbreken. Dit zal er voor zorgen dat je de games nog beter zult beleven en er helemaal in op kan gaan. Ook kan een goede headset je prestaties aanzienlijk verbeteren omdat je nog beter hoort waar je tegenspelers zijn en wat ze doen. Voor deze review hebben we de beste PS5 headsets voor je uitgelicht.

De headsets zijn beoordeeld op prijs/kwaliteit, microfoon, comfort, specificaties, handigheid en natuurlijk op het 3D Audio kwaliteit. Omdat er talloze headsets beschikbaar zijn hebben we een top 5 voor jou gemaakt. De aanschaf van één van deze headsets zal zeker je geld waard zijn. De voor- en nadelen van de verschillende koptelefoons zijn beschreven onder de beste aanbiedingen van dit moment. Maar nu eerst onze top 5 beste PS5 Headsets van dit moment:

Meest gekozen onder E-sporters
#1 Astro A50
Meest gekozen onder E-sporters

Voor- en nadelen van de top 5 beste PS5 headsets

Astro A50

In deze vergelijking van de beste PS5 headsets gaan we door naar de Astro A50. Volgens veel gamers behoort deze headset tot de absolute top van dit moment. Er staat helaas wel een stevig prijskaartje tegen over. Je bent ongeveer 250,- kwijt als je deze headset wilt aanschaffen. Maar voor deze prijs krijg je wel waar voor je geld. Al klinkt dat nu misschien nog een beetje ongeloofwaardig.

Als eerst willen we het over het uiterlijk hebben. De Astro A50 heeft een stijlvol uiterlijk en is personaliseerbaar. Dit is vrij uniek voor een gaming headset. Er zijn verschillende opzetstukken te koop voor de zijkanten van je headset. Hierdoor kan je het precies zo aanpassen naar jou eigen smaak.

De headset is ook goed te verstellen waardoor het precies kan worden afgesteld op de grootte van je hoofd. Hierdoor is deze headset ook ideaal voor de gamers met een een wat kleiner hoofd.

De oorkussens zijn 180 graden te draaien en extreem comfortabel. Zelfs bij langere game sessies van een paar uur zullen deze kussen niet gaan drukken op je oren. Dit komt ook doordat de headset in zijn geheel relatief licht is. Hierdoor zal je ook boven op je hoofd bijna geen druk voelen.

Audio

Het geluid van deze headset is erg goed. Door het ideale omgevingsgeluid hoor je alles wat er om je heen gebeurd erg gedetailleerd. Daarnaast kan je via de website je audiomix instellingen aanpassen. Hierdoor kan je alle verschillende tonen zo instellen zodat het precies klinkt zoals jij het graag wilt hebben. Daarnaast beschikt deze headset bijna over alle specificaties op het audio gedeelte als de andere headsets die hier worden besproken. Naast de audiomix zitten er geen extra features op. Wat je misschien wel had verwacht voor deze prijs.

Microfoon, settings en extra’s

De microfoon is erg makkelijk te dempen en weer te gebruiken. Dit kan je doen door simpelweg je microfoon omhoog te klikken. Deze is dan automatisch gedempt. Wanneer je hem naar beneden haalt kan je gelijk beginnen met het gebruik ervan.

De knoppen voor je instellingen zitten allemaal op de achterkant van je headset. Als je na verloop van tijd een beetje weet waar alles zit zijn de instellingen makkelijk en snel te veranderen. Dit zal dan ook geen irritatie opleveren tijdens het spelen. Daarnaast zit er een dolby surround knop op en een eq-knop waarmee je op verschillende manieren hetzelfde geluid kan horen. Je kan al de verschillende opties uit proberen om te kijken wat voor jou ideaal is.

Tot slot krijg je er een oplaadstandaard bij, een micro usb kabel, en een optische kabel zodat je de headset met bijna elke gameconsole kan koppelen.

Nadeel

Het grote nadeel van deze headset is dat je een tussenstukje moet kopen om hem aan te kunnen sluiten op je PS5. Dit komt omdat de PS5 geen optische ingang bevat. Hierdoor kost het aansluiten echt wel wat tijd en nog meer geld. Qua audio hoort deze headset zeker thuis in de lijst van beste PS5 headsets, maar echt compatible is die helaas niet. Op Youtube is wel makkelijk te vinden hoe je deze headset moet installeren.

Razar Blackshark v2 Pro

De nieuwste headset van Razar heeft een prijskaartje van 200,-. Dit is natuurlijk een aardige investering, maar deze headset behoort daardoor wel tot 1 van de beste PS5 headsets die er op dit moment zijn. Ook heeft Razar de Nari Ultimate uitgebracht. Deze headset bevat haptische feedback, dit betekent dat je zelfs kan voelen waar het geluid vandaan komt. Maar op basis van het audiogeluid kiezen wij toch voor de Blackshark v2 Pro.

De headset heeft een aantal features die hem onderscheid van de andere headsets. Zo kan je hem opladen terwijl je hem gebruikt, zit er een simpele aan en uit knop voor je microfoon op en een grote volume knop die makkelijk te gebruiken is. Daarnaast is deze draadloze headset makkelijk te koppelen met een dongel waardoor deze ook op de computer of andere consoles te gebruiken is. Helaas niet met de Xbox, dat kan alleen als je de headset met een kabel verbind.

Door het gebruik van de dongel is de draadloze verbinding van de headset wel extreem sterk. Wanneer je door je huis wandelt met veel dichte deuren zal het je verbazen hoe lang het duurt voordat er haperingen in het geluid te horen zijn.

Audio

De headset heeft een frequentie bereik van 200 tot 28.000. Dit gecombineerd met een tri-force stuurprogramma geeft een optimaal audio geluid. Het stuurprogramma zorgt ervoor dat je driver, midden en hoge tonen op en bepaalde manier uitgezonden kunnen worden. Dit is zo goed op elkaar afgestemd dat het net lijkt of je een studio koptelefoon op je hoofd heb zitten. Dit is zeker niet bij alle dure headsets het geval.

Daarnaast heeft het door zijn focus op de hoge tonen een haarscherp geluid wanneer er schoten worden gelost of er iemand in je buurt loopt. Dit kan erg voordelig zijn voor de wat competitievere gamers onder ons. Wanneer je een Molotov gooit zal je al het glas kraakhelder horen ontploffen.

Geluid instellingen en microfoon

De microfoon is makkelijk verstelbaar en er zelfs af te halen. Het kussentje van je microfoon is te vervangen en eenvoudig op een optimale afstand te zetten. Hierdoor zal je spraak geluid aangenaam zijn voor je mede gamers waar je op dat moment mee speelt. Daarnaast kan je op de website van Razar vrijwel alle audio instellingen aanpassen om zo een ideaal geluid te creëren. Er is zoveel aan te passen bij deze headset dat eerst een tutorial kijken helemaal geen gek idee is.

Sony Pulse 3D Headset

De originele headset die Sony tegelijk heeft uitgebracht met zijn nieuwe spelcomputer is de Sony Pulse 3D Headset. Deze headset hoort bij de PS5, maar is het ook de juiste keuze? Gezien de prijs voor de headset hebben ze zich vergeleken met veel andere producenten redelijk ingehouden. De headset is al te koop voor 100,-.

In het eerste opzicht ziet de headset er een beetje goedkoop uit. Dit komt waarschijnlijk door het dikke gedeelte wat op je oor komt te zitten en het vele kunststof dat is gebruikt. Wel lijkt het model een verlengstuk van de PS5 door zijn uiterlijk. Door de dubbele rand hebben ze er wel voor gezorgd dat de druk op je hoofd verminderd wordt en het verstelbaar is.

De oorpads zijn gevuld met schuim en van glad kunstleer waardoor ze verassend zacht aanvoelen. Dit in combinatie met de juiste kromming van de headset zorgt ervoor dat de headset comfortabel genoeg is voor lange game sessies.

Voor de mensen die relatief gezien wat grotere oren hebben is dit niet de ideale headset. Dit komt doordat het de bedoeling is dat je oor in de oor houders vallen. Wanneer dit niet helemaal gebeurd zit de headset niet comfortabel voor langere game sessies. Voor de mensen met kleinere oren: we laten onze keuze niet baseren op het uiterlijk van de headset, maar natuurlijk op wat die wel kan.

Audio van de Sony Pulse 3D

De audio van de Pulse 3D wordt in combinatie met de ps5 erg gewaardeerd door de meeste gamers. Tijdens het gamen word je er echt ingezogen door de volle hoge midden tonen en dieptepunt geluiden die de headset produceert. Dit komt bijvoorbeeld erg goed naar voren bij explosies, zonder dat je oor wordt verpulverd door de bas in de audiomix.

Daarnaast bevat de Pulse 3D een gedetailleerd virtueel omgeving geluid. Dit versterkt de positionele audio waardoor je precies hoort uit alle richtingen wat er om je heen gebeurt en wat andere personages aan het doen zijn. Dit kan erg handig maar ook meeslepend zijn bij spellen zoals Call of Duty en GTA waarbij er veel gebeurd in het speelveld om je heen.

Instellingen, microfoon en andere features

Daarnaast is het erg fijn dat alle knoppen die je nodig hebt aan de achterkant van je headset zitten. Hier zit een microfoon mute knop, usb c, volume knop en game vs chat audio knop. Als je een beetje handig in gebruik ermee bent dan is dit ideaal om snel van settings te verwisselen.

De headset heeft ook een dubbele microfoon met ruisonderdrukking om je stem op te vangen. Dit zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden worden onderdrukt en het zich vooral richt op jou stem. Dat er soms nog omgevingsgeluiden gemixt worden met je eigen stem kan wat vervelend zijn. Het isoleert je stem dus niet zo goed als headsets die microfoons bevatten die je daadwerkelijk echt voor je mond kan doen.

Tot slot kan je de headset ook nog met bedrading gebruiken. Dit kan erg handig zijn wanneer je headset geen batterij meer heeft, maar je toch wilt gamen. Dit kan nog wel is nodig zijn want de headset heeft maar een batterij uur van 9 a 10 uur. Dit is dus niet de 12uur die Sony belooft. Vooral door de prijs/kwaliteit verhouding heeft deze headset een plaatsje gekregen in de top 5 van beste PS5 headsets.

Turtle Beach Stealth

Beste PS5 headsets

Tot slot mag de nieuwe generatie van Turtle Beach niet ontbreken in deze lijst van beste PS5 headsets. Deze headsets zijn uitgebreid uitgelegd in de review van beste Xbox Series Headsets. Klik hier voor onze pagina met alle informatie over deze 2 headsets.