Beste headset Xbox Series

Na de twee uitgebreide reviews op deze site over de nieuwe generatie Xbox is het nu tijd om de beste headset voor de Xbox Series te bepalen. Het gebruik van een goede headset kan je game ervaring verbeteren en zal bij competitieve games ervoor zorgen dat je nog beter zal worden dan dat je al bent. Deze vergelijking van de beste headsets voor de Xbox Series zal 7 verschillende headsets behandelen.

Er zijn een heleboel verschillende headsets die goed werken voor de Xbox. Maar welke is nou het beste? En welke headset heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding? Om deze vragen te beantwoorden hebben we een selectie gemaakt op basis van specificaties die wij belangrijk vinden. Als aller eerst de batterijduur van de headset, de kwaliteit van het geluid, hoe comfortabel die zit en op welke manieren en met hoeveel verschillende apparaten het te koppelen is. Al de headsets die we hier bespreken zijn draadloos omdat wij vinden dat dit een must is. Het spelen met een draadje naar je controller is verleden tijd. Daarnaast zal de vergelijking van beste headsets voor de Xbox series bestaan uit headsets van het hogere prijssegment.

Meest gebruik door E-sporters
#1 Astro A50
Meest gebruik door E-sporters

Wil je alles weten over de verschillende specificaties van deze headset? Klik dan hier voor onze pagina met alle informatie die je nodig hebt.

Voor- en nadelen Steelseries 7

Deze headset is de laatste in de categorie van rond de 150,-. Het grootste voordeel hiervan is dat hij draadloos met zijn draadloze adaptor makkelijk kan verbinden met andere spelcomputers zoals de Playstation 5, de Nintendo Switch en je computer. De SteelSeries Arctis 7P wordt door de kenners uitgelicht als de meest comfortabele headset die er is. Hierdoor kan je er uren mee spelen zonder enige druk op je oren te voelen. Daarnaast is het gedeelte op je hoofd ook erg zacht waardoor je tijdens het gamen niet door hebt dat er een headset op je hoofd zit. Net zoals de Razar Kaira Pro kan je bij deze headset de audio instellingen helemaal aanpassen aan wat jij fijn vind via een app. Een kleine verbetering is de batterij duur van wel 24uur.

We gaan even verder over de instellingen van je audio settings. Dit is helaas alleen mogelijk via een computer. Dit is prima voor de gamers die het in 1 keer goed instellen en het daarna nooit meer aanraken. Maar als je veel switched tussen single en multiplayer kan dit nog wel eens vervelend zijn. Zeker omdat het veranderen van de instellingen in een party nog wel is nodig zijn. Daarnaast heeft deze headset ook geen bluetooth. Door de draadloze adapter is deze wel makkelijk in te stellen voor andere spelcomputers. Muziek luisteren op je telefoon is niet helemaal voor deze headset weggelegd. Maar door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding scoort deze erg hoog bij veel gamers in hun vergelijking van de beste headset voor de Xbox Series.

Voor- en nadelen Turtle Beach 700X gen 2

Deze Turtle Beach is zoals je al verwacht een upgrade van de vorige Turtle Beach die is besproken. Het prijskaartje van deze headset gaat naar 150,-, maar daar krijg je ook wel wat extra en verbeterde functionaliteiten voor terug. Het grootste voordeel van deze headset ten opzichten van de Stealth 600 is dat deze bluetooth bevat. Hierdoor kan je deze headset ook gebruiken om te koppelen aan je telefoon of computer. Dit kan erg handig zijn als je ook nog een headset zoekt die goed afsluit om bijvoorbeeld school of vergaderingen mee bij te wonen. De instellingen hiervoor zijn dan ook te veranderen met je mobiel wanneer die is verbonden met bluetooth.

De headset is iets groter waardoor de verbeterde oorkussens net wat beter over je oren zullen vallen. De koel gel doordrenkte oorkussens zullen de druk verminderen waardoor je bijna geen last zal hebben als je meerdere uren achter elkaar speelt. Ook deze headset bevat de superhuman hearing modus. Met deze modus onderscheid de Turtle Beach zich van de andere headsets, waardoor dit merk zeker geschikt is voor gamers die hun skills willen verbeteren of erg competitief zijn. Daarnaast heeft deze headset een verbeterde batterijduur van 20uur i.p.v. 15.

De nadelen van deze headset zijn eigenlijk hetzelfde als bij zijn voorganger. De microfoon is minder, ook omdat je het niet verder van je mond af kan zetten. Daarnaast heb je de app op je mobiel nodig om de instellingen te wijzigen. Dit kan in sommige gevallen vervelend zijn.

Voor- en nadelen Turtle Beach Stealth 600

De Turtle beach is een erg bekend merk in de headset wereld. Daarom zullen veel gamers deze type headset wel is hebben opgehad. De Turtle Beach Stealth 600 is te koop voor 100,-. Ondanks dat het de goedkopere versie is heeft het alsnog een aantal mooie functies. De Stealth 600 heeft een opklapbare microfoon en de het geluid is behoorlijk krachtig. Daarnaast heeft deze headset ook een superhuman hearing modus. Dit betekent dat de headset belangrijke game geluiden versterkt zodat je ze niet kan missen. Denk hierbij aan voetstappen van een tegenstander die in hetzelfde huis als jij loopt. Dit kan ideaal zijn wanneer jij bijvoorbeeld Call of Duty speelt. Je hoort precies of er mensen boven je in huis lopen, aan de andere kant van de muur en of er herladen wordt.

Maar wat iets minder is aan deze headset is dat het geluid vanuit de microfoon kan storen wanneer deze te dicht bij je mond zit. Daarnaast heeft deze headset een batterij duur van 15uur. Door de wat hardere oorkussens kan deze headset na een aantal uur spelen toch een beetje gaan drukken op je oor. Dit kan vooral voor de gamers die vaak langer dan 3 a 4 uur zitten een irritatie puntje zijn. Tot slot voelt de headset niet heel stevig. Hij zal vast tegen een stootje kunnen, maar andere headsets voelen wat weerbaarder aan. Ondanks de minpunten is het totale geluid van deze headset enorm krachtig en zeker vergelijkbaar met headsets die 2 keer zo duur zijn. En dat krijg je bij deze headset voor onder de 100,-.

Voor- en nadelen Audeze Penrose X

Het grotere broertje van de 7P is de 9X. Deze headset heeft een aanschaf prijs van 200,-. Maar daarvoor heeft deze headset wel een aantal goede extra specificaties. Zoals hiervoor al benoemt is dit de meest comfortabele headset die er is. Het heeft zijdezachte oorkussen en een makkelijke verstelbare microfoon. De grootste verandering ten opzichte van de 7P is dat deze wel bluetooth bevat. Hierdoor kan je hem vaker gebruiken voor als je bijvoorbeeld muziek gaat luisteren of je telefoon moet opnemen. Daarnaast is het bij deze headset net wat gemakkelijker gemaakt om je audio instellingen te wijzigen. Hier is niet perse een computer voor nodig.

Een nadeel van deze headset die door veel gebruikers wordt gemeld is het probleem van verbinden. De headset kan er soms moeite mee hebben om je console te vinden wanneer jij eerst de console hebt uitgezet terwijl je headset nog aan stond. De volgende keer als je gaat spelen kan die wat moeit hebben om de Xbox te vinden. Na enkele keren proberen doet die het meestal wel, maar dit kan wel een ergernis worden. Eigenlijk mag zo’n probleem niet aanwezig zijn bij een headset van 200,-. Ondanks de verbindingskwaaltjes heb je dan wel de meest comfortabele headset op je hoofd zitten die er is.

Voor- en nadelen Steelseries X9

Dit is het duurste model uit deze lijst en allen verkrijgbaar bij Bol: De Audeze Penroze X. Deze headset is te verkrijgen voor 300,-. Net als de 7P die we net besproken hebben heeft deze headset een draadloze adapter, waardoor de headset voor veel verschillende doeleinde gebruikt kan worden. Naast deze draadloze adapter heeft de headset ook een bluetooth verbinding. Hierdoor kan je hem gebruiken voor elke spelcomputer, telefoon en computer die je maar kan bedenken. Daarnaast zorgen de groten oorkussen en de zachte opvulling aan de bovenkant wel voor een hele comfortabele ervaring.

De headset heeft 100mm magnetische drijvers die zorgen voor een premium audio geluid voor de beleving. Het geluid wat uit deze headset komt is dan ook zeker de beste van allemaal. Door de extreme zuiverheid van spel geluiden die kan worden overgebracht naar je oor krijg je dan ook wel echt waar voor je geld! Ondanks dit extreem zuivere geluid, wat je dan ook wel mag verwachten van zo’n dure headset, heeft het zeker ook een paar nadelen. De microfoon is niet beter dan bij de andere headsets en het gebruik van de app is niet altijd even logisch. Door deze prijs kwaliteit verhouding zal deze headset niet altijd onze eerste keuze zijn. Een ander in-ear model van dit merk is wel de moeite waard om te bekijken als je flink wat te besteden hebt.

Voor- en nadelen Raizer Pro

We gaan door in de vergelijking van beste headsets voor de Xbox Series met de Keyra Pro van het merk Razer. Deze headset kan je aanschaffen voor een bedrag van 150,-. Omdat deze headset ook bluetooth bevat kan je deze verbinden aan je mobiel en gebruiken voor andere doeleinde zoals vergaderingen via je computer of muziek luisteren. Deze headset heeft een eigen headset app waarmee je de audio en visuele instellingen kan aanpassen.

In deze app kan je ook de microfoon instellingen aanpassen naar jou behoefte. Dit is de enige draadloze headset die dit mogelijk maakt. De triforce-stuurprogramma waar deze headset gebruik van maakt zorgt ervoor dat je audiokwaliteit erg goed is en het wordt aangepast aan je activiteit. Hierdoor is deze dus nog meer geschikt om ook mee te computeren en muziek te luisteren.

Een nadeel van deze headset zijn toch wel de oorkussens. Deze zijn zeker niet zo ideaal als bij de Turtle Beach Stealth 700 en geven hierdoor toch wat meer druk na verloop van tijd. De grootste overweging die je moet maken bij deze twee headsets is dus tussen comfortabele kussen op je oren vs. een uitstekend werkende microfoon.

Conclusie: wat is de beste headset voor de Xbox Series?

Beste headset Xbox Series

Elke headset heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen, maar de headsets die hier zijn uitgelicht springen er wel overduidelijk uit. Hopelijk zal de informatie je helpen om de headset aan te schaffen die het beste bij jou gamestijl en je nieuwe Xbox Series console past. Onder veel gamers die streamen is de serie van Astro overduidelijk 1 van de beste headsets voor Xbox Series. Het ligt dan ook zeker aan je budget en wat jij belangrijk vind van een headset. Maar als je echt een comfortabele headset wilt met goed geluid zouden wij voor de SteelSeries Arctis 7 gaan. Deze headset is gezien de prijs/kwaliteit verhouding volgens ons de beste keuze. Hopelijk hebben we je hierbij genoeg geïnformeerd om de juiste keuze te maken voor de perfecte headset die bij jouw en je Xbox Series past.
Ben je benieuwd naar de nieuwe features van de Xbox Series X en Series S kijk dan eens verder op onze pagina’s.