Beste game pc’s ter wereld

Het aanbod in game pc’s vanuit Nederlandse aanbieders is best groot, maar als je goed naar de specificaties gaat kijken zijn er maar een aantal echt het kopen waard. Om uit dit aanbod een goede keuze te maken hebben wij een selectie gemaakt van de beste game pc’s ter wereld die er op dit moment beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt. De pc’s uit deze lijst zijn allemaal al van te voren zijn samengesteld. Hierdoor kan je na aanschaf van je desktop gelijk beginnen met spelen zonder dat je nog hoeft te wachten op bepaalde onderdelen die nog niet binnen zijn.

En dit laatste is tegenwoordig niet geheel onbelangrijk meer. Door het toenemende chip tekort en de lange wachttijden voor het vervoeren van de onderdelen moet je vaak weken tot maanden wachten voordat je bestelling binnen is. Hierdoor wordt de keuze voor een kant en klare game pc alleen nog maar groter.

HP Omen 30L

Verkrijgbaar bij

bol.com

We beginnen deze serie van beste game pc’s ter wereld met een HP. Deze HP heeft een i7 processor en wel 1024 GB SSD geheugen. De desktoppen van HP staan erom bekend dat het moederbord gemakkelijk aan te passen is. Daarom is deze pc ook ideaal om mee te beginnen en het later te verbeteren met nieuwe onderdelen. HP heeft dit mogelijk gemaakt door het moederbord en de voeding erg eenvoudig samen te stellen. Hierdoor kan bijvoorbeeld de cpu of de gpu erg makkelijk verbeterd worden. De gpu van dit model heeft niet de aller beste koeling, maar deze is wel ruim voldoende voor het grootste gedeelte van de games. Zo zorgt dit systeem ervoor dat het bij normale productiviteit niet warmer wordt dan 35 graden, en tijdens het gamen niet meer dan 80.

Ondanks dat hier misschien ruimte voor verbetering in zit hebben ze er wel voor gezorgd dat deze desktop bijzonder stil is vergeleken bij zijn concurrenten. Het reduceren van het geluid is iets waar veel gamers wel waarde aan hechten. En als we kijken naar alle onderdelen die erin zitten kunnen we HP alleen maar compliment geven over prijs die ze hiervoor vragen. Op de meeste sites waar je zelf je computer kan samenstellen ga je met dezelfde componenten niet goedkoper uitkomen.

Ook is er van de de HP Omen serie een Omen 25L. Deze desktop beschikt zelfs over 1 terabyte SSD geheugen en kan zorgen voor nog scherpere graphics dankzij zijn geheel nieuwe NVIDIA video kaart. Een nadeel is wel dat deze desktop al snel richting de 1600 euro gaat. Dit is helaas net buiten de prijscategorie van onze selectie op deze pagina.

Specificaties

Processor: tot 10e generatie Intel Core i9-10900K
RAM: tot 64 GB
Videokaart: tot Nvidia GeForce RTX 3090
Geheugen: tot 2 TB SSD + 2 TB HDD
Accessoires: HP USB bekabelde toetsenbord + HP USB bekabelde muis
Porten: USB-A, USB-C, SD card, 3.5 mm audio, Ethernet, DisplayPort, HDMI
Grootte: 15,24 x 40,64 x 43,18 cm

Lenovo Legion (T5)

Deze lenovo Legion T5 is een upgrade van de bestaande Lenovo Legion. In dit nieuwe model krijg je een behoorlijke hoeveelheid aan luchtstroom erbij, zodat alle perforaties op het voorpaneel goed gekoeld worden. Ook is er een extra luchtstroom toegevoegd onder het voorpaneel waar de lucht naar binnen gezogen kan worden. Door de behuizing een upgrade te geven kunnen deze extra luchtstromen ook beter gebruikt worden.

Daarnaast heeft deze Lenovo een i5 11 400 processor wat betekent dat deze is geüpgraded van een 10e naar een 11e generatie processor. Voorderest is de configuratie wel redelijk vergelijkbaar met zijn voorganger, alleen met een nieuwere cpu. Deze desktop bezit een geheugenstick van 3 200 megahertz wat al zorgt voor een goede snelheid en ook nog makkelijk een upgrade kan krijgen door het toevoegen van een tweede stick.

Tot slot valt het op dat deze desktop een goede io heeft, wat naar voren komt in de dubbele usb type a poorten aan de voorkant. Je krijgt ook een type c poort aan de achterkant, een HDMI aansluiting en een DisplayPort. Al met al genoeg aansluitingen om je desktop te verbinden met je andere apparaten.

Specificaties

Processor: Intel Core i5-11400
RAM: 8 GB
Videokaart: Nvidia GeForce GTX 1660 Super
Geheugen: 256GB SSD + 1TB HDD
Accessoires: USB gekabelde keyboard, USB gekabelde muis
Porten: 6x USB-A, 1x USB-C, 1x HDMI, 1x DisplayPort, Ethernet, 3.5mm audio
Maat: 20,5 x 40,64 x 38,1 cm

Lenovo IdeaCentre G5

Onze selectie van beste game pc’s ter wereld sluiten we af met nog een type van Lenovo. Dit model heeft door zijn NVIDA GeForce RTX 3060 video kaart genoeg power om alle zware spellen in hoge resolutie af te spelen. Zo blijven zelfs alle details bij spellen als Call of Duty er goed behouden.

Daarnaast kan deze Lenovo ook erg makkelijk uitgebreid worden met extra toepassingen of als je over een bepaalde specificatie niet helemaal te vrede bent. Wel zijn er drie soorten modellen van dit type Lenovo waardoor er eigenlijk altijd wel 1 model tussen zit die precies aan jou verwachtingen en portemonnee zal voldoen.

Deze game pc is helaas wel wat minder geschikt voor het gebruik van programma’s zoals Adobe. Dit komt doordat Lenovo een i5 processor aan deze pc heeft toegevoegd i.p.v. een i7. Hierdoor zal je voor je gevoel misschien niet alles kunnen halen uit het bewerken van foto’s en video’s met deze pc. Ben je puur gericht op gamen? Dan maakt deze tekortkoming je waarschijnlijk helemaal niks uit.

Specificaties

Processor: AMD Ryzen 5
RAM: 16 GB
Videokaart: Nvidia GeForce RTX 3060
Geheugen: 512 GB SSD
Accessoires: Geen
Porten: 2x USB 3.0, 4x USB 2.0, 1x USB-C, 1x HDMI, 1x VGA, Ethernet, 3.5mm audio
Maat: 14,5 x 36,5 x 29,2 cm

Ben je ook benieuwd naar de beste muizen, muismatten en toetsenborden voor de computer? Bekijk dan eens hier onze pagina met alle meest gebruikte pc game accessoires. Al deze game accessoires worden het meest gebruikt door de beste e-sporters van dit moment.

Beste game pc's ter wereld