Beste beamers voor thuis

Beste beamer voor thuis

Het gebruik van een beamer is een ideale oplossing om een gigantische tv in je huis te creëren. Deze kan je gebruiken om lekker te Netflixen of een film te kijken, maar natuurlijk ook om te gamen. De beamers die de laatste jaren op de markt zijn gekomen hebben ook gigantische stappen gemaakt vergeleken met een paar jaar geleden. Zo kunnen ze een haarscherp beeld produceren en zijn ze makkelijke te koppelen via wifi, bluetooth of een Hdmi kabel. Eigenlijk alle opties die de andere apparaten van dit moment ook hebben. Omdat er tegenwoordig aanzienlijk veel keuze is tussen al de verschillende beamers hebben wij de beste voor jou op een rijtje gezet. Hierbij hebben we ons specifiek gericht op de beste beamers voor thuis om zowel films te kijken als te gamen.

Optoma HD146X beamer

We trappen onze selectie van beste beamers voor thuis af met een beamer die gebruikt maakt van een DLP-systeem om 1080p video’s af te kunnen spelen met 3600 lumen. Deze beamer heeft een uitstekende helderheid, kleurnauwkeurigheid en contrast. Het heeft ook sterke game specificaties zoals een 16,4 milliseconde input lag. Wanneer 4k een must is voor jou dan is deze beamer misschien niet helemaal geschikt, want dit wordt niet ondersteunt.

BenQ th671st

Deze beamer is het meest geschikt voor als je een beamer zoekt met een groot beeld voor in een kleine ruimte. Deze short-throw projector kan een beeldscherm creëren van 100 inch, terwijl de beamer dan op nog geen 1.5m van de muur hoeft te staan. De helderheid van deze beamer is erg hoog, maar als je naar een beeld van bijvoorbeeld 200 inch wilt gaan zal je wel een iets donkere omgeving nodig hebben om de helderheid te behouden. Door de sterke ingebouwde 5 watt speaker is deze beamer echt optimaal voor kleinere kamers.

Beste keuze voor een kleine ruimte
#2 BenQ th671st
Beste keuze voor een kleine ruimte

Viewsonic px701 4k

Is 4k echt een must voor jou? Dan is deze Viewsonic de best betaalbare 4k beamer van dit moment. Deze beamer maakt gebruik van pixelverschuivingen om een 4k beeld te generen. Deze beamer is ook vrij helder door het gebruik van de 3200 lumen. Daarnaast is dit 1 van de beste gaming projectoren met zijn 1080p en 240hz specificaties met slecht 5 milliseconde vertraging.

Beste 4k optie

Verkrijgbaar bij

bol.com (€902,53)

BenQ th585

Onze selectie van beste beamers voor thuis sluiten we af met een pareltje van Benq. Gezien de prijs/beeldkwaliteit verhouding zijn deze BenQ beamers na al die jaren nog erg lastig te verslaan door zijn concurrenten. Deze BenQ th585 accepteert geen 4k signaal, maar is wel uitermate geschikt voor full HD en om je favoriete game console erop aan te sluiten. En ondanks zijn lagere prijs kan je met deze beamer door zijn hoge resolutie ook in verlichtere omstandigheden een helder en scherp beeld projecteren.

Belangrijkste specificaties als je een beamer koopt

Als we kijken naar het nieuwste van het nieuwste op het gebied van beamers dan zien we voornamelijk 2 soorten naar voren komen. aller eerst 4k hdr-projectoren die een gigantisch hoge kwaliteit hebben zodat je bijna geen verschil ziet vergeleken met een film in de bioscoop. Deze beamers zijn over het algemeen wel wat duurder. Ook brengen steeds meer producenten ultra-kleine laser modellen uit. Deze beamers kan je dicht op een muur zetten waardoor je geen tafel midden in kamer nodig hebt en alsnog een groot en helder beeld kan krijgen. De ultra-kleine laser modellen zijn daarnaast ook erg makkelijk te installeren.

LCD vs. DLP systeem

Maar voordat er een keuze gemaakt kan worden wat de beste beamer voor thuis is moeten we eerst een aantal zaken uitleggen die belangrijk zijn om te weten. Over het algemeen gebruiken beamers tegenwoordig een LCD of een DLP systeem. Beide zijn echt een verschillende technologie met zijn voor- en nadelen.

De meeste producten bevatten een DLP systeem, oftewel een digitale lichtverwerking product. Dit bestaat uit een semi-optische halfgeleider die een digitaal microspiegelapparaat wordt genoemd. Dit bevat miljoenen aluminium spiegels die licht van of naar het scherm reflecteren om donkere en heldere delen van het beeld te creëren.

LCD gebruik een prisma om de lichtbron te splitsen in rood, groene en blauwe stralen die door een lcd-scherm gaan die het beeld bevat. Die wordt geconvergeerd via een ander prisma voordat het door de projector lens gaat. LCD-beamers staan erom bekend doorgaans scherper, efficiënter en kleurnauwkeuriger te zijn. Daarentegen hebben ze lagere contrastverhoudingen en kunnen ze in de loop der tijd beeldverslechtering ervaren. Ook zijn deze type beamers over het algemeen wat duurder.

Aantal lumens van de beamer

Naast het type systeem dat erin zit is het eigenlijk nog belangrijk om te weten hoeveel verlichtingslasers erin zitten (aantal lumens). Beamers die meer lasers bevatten zijn een stuk helderder en gaan ook nog langer mee. Een lamp kan gemiddeld tot 6000 uur mee gaan, terwijl lasers wel tot 30.000 uur mee kunnen gaan. Het aantal lumen is dus erg belangrijk om te weten voor zowel je helderheid als de levensduur van je beamer. Lumen zijn trouwens niet precies vergelijken met het aantal nits die je vind bij je specificaties van je tv. Als we een ruwe schatting moeten maken dan hebben de beste beamers 4000 lumen wat gelijk staat aan 100 tot 150 nits die van het scherm komen.

Maar het vergelijken van een tv met een beamer is nog steeds lastig te bepalen omdat omdat je ogen zich aanpassen in een donkere zaal en het dus minder nits nodig hebben om dezelfde helderheid te behalen als een tv.

Montage en ventilatie geluid

Verder is het belangrijk om te letten op hoe de beamer gemonteerd moet worden. De kleine-laser modellen kan je bijna tegen je muur aanzetten en zullen dus niet veel ruimte in beslag nemen. Ook zijn er beamers die je aan het plafond moet hangen en deze beamers vragen een stuk meer van je tijd. Ook heb je hier lange kabels en montagebeugels bij nodig.

Daarnaast raden wij zeker aan om niet al te goedkope beamers te kopen. Dit is omdat over het algemeen goedkopere beamers een harde ventilatie geluid maakt. Dit kan erg storen tijdens je film of het spelen van je games.

De beste beamers voor thuis om te gamen

Beste beamers voor thuis

Wanneer je je beamer gebruikt voor het gamen zijn er twee extra specificaties waar je erg goed op moet letten. Dit is de refreshsnelheid en de invoervertraging instellingen. Er zijn beamers op de markt die een snelheid van 240hz en 1080p verversingssnelheden. Ook kunnen ze een vertraging minimaliseren tot wel 4 tot 5 milliseconden. Alle beamers uit onze selectie zijn ook geschikt om op te gamen.